Asperges met zalm en kervelsaus

Asperges met zalm en kervelsaus

Asperges met zalm en kervelsaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

20 asperges
400 g aardappels
4,5 dl visbouillon
1 dl wittewijn (droog)
2 gehakte sjalotjes
80 g boter
400 g zalmfilet
1 bosje kervel
20 g gehakte sjalotjes
20 g spinazie
4 el crème fraîche
6 draadjes saffraan
p&z

Bereiden


  • De asperges schoon maken en beetgaar koken.

  • De aardappels schillen, in plakjes snijden, uitsteken en met de saffraan en een bodempje water gaar koken en droog stomen.

  • Voor de saus 40 gram boter smelten en 2 sjalotjes hierin glazig laten worden.

  • De gehakte kervel en gehakte spinazie toevoegen en even door laten fruiten.

  • De bouillon hierop gieten, het geheel even door laten koken en zeven.

  • Het vocht samen met de crème fraîche aan de kook brengen en tot sausdikte in laten koken.

  • De saus op smaak brengen met peper en zout en vlak voor het serveren de resterende koude boter door de saus kloppen.

  • De visbouillon, wijn, 2 sjalotjes en boter aan de kook brengen en de gewassen zalm hierin gaar pocheren in ongeveer 8 minuten.

  • De saus over de voorverwarmde borden verdelen, de zalm in het midden leggen en de aardappelrondjes en in drieen gesneden asperges hier omheen leggen.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes